Onze Retromopsen

Ranomi
Ranomi, Mopshond
Sterre
Sterre, Mopshond
Charley
Charley, Puggle
Galerie-39
Monty, Retropup
Retromops
Roxy, Retromops
Flokie, Retromops
Flokie
Retromops
Destiny Retromops
Charlie retromops
Charlie

Van Mopshond naar Retromops:

Wat zijn Retromopsen:

Dat zijn mopsen in een gezond jasje. Goede Snuitlengte, Neusgaatjes met een goede ademhaling, Plooien met een goede korte vacht en een iets langere nek.En uiteraard onze mooie krulstaart. U zult zich wel afvragen waarom we dat doen. Want de Mops is een geweldige hond, met een geweldig en een uniek karakter.

En dat is ook zo, dat vinden wij dus ook.

Maar zoals u wellicht weet komen de Brachiocephale rassen (de kortsnuiten) zoals onder andere de mops, en andere kortsnuit rassen heel slecht in het nieuws. Tja en jammer genoeg is het ook zo dat veel kortsnuiten, jammer genoeg behoorlijke ademhalingsproblemen hebben. Dat kan ik jammer genoeg niet ontkennen. Net zoals te diepe neusrimpels, waardoor de wimpers in de ogen gaan prikken, en daardoor oogbeschadigingen ontstaan, en dat dus ook operatief verholpen dient te worden. Dat zijn natuurlijk dingen die we allemaal niet willen. Maar ik ben ervan overtuigd met verantwoorde fok, er geen problemen hoeven te zijn met onze mopshonden.

Aangezien het vanaf Maart 2019 officieel verboden is om met kortsnuit op kortsnuit te fokken, hebben we voor een andere en verantwoorde weg gekozen. Dat ter verbetering van de problematiek, die nou eenmaal bestaat bij de kortsnuiten. Dus zodoende zijn we overgegaan naar het fokken van onze Retromopsen. Dat doen we door mede te kijken naar het Karakter, Lichaamsbouw en uiteraard hun Mind.

Wij vinden het Karakter, Anatomie en ook de Geest van onze dek reutjes heel belangrijk. Het moet passen bij het karakter van onze mopsen. Dat wil zeggen dat we kijken naar de bovengenoemde beschrijving , als we een ras uitkiezen waar we mee dekken. Zodat we Retromopsjes krijgen, die wat betreft lichaamsbouw en geest in evenwicht is. U kunt zich natuurlijk voorstellen , dat als je een mops zou kruisen met een echte werkhond, dat je dan weleens een hele drukke of gefrustreerde Retromopshond zou kunnen krijgen, als die dan meer van het karakter van de werkhond zou hebben. Want dat zou betekenen dat je van alles met je hondje aan activiteiten zou moeten doen, om in zijn behoeftes te voldoen. En uiteraard is dat natuurlijk altijd leuk om te doen, maar Mopshondjes zijn van nature hele lieve en relaxte gezelschapshondjes.

Voor welk  Ras kiezen wij?

Wij gaan Bijv. voor de 50% Mops met 50% Engelse Stafford uit de showlijn. Super lief en aanhankelijk Karakter.
Ook dekken we met 50% Mops en 50% Shiba Inu. Deze zijn ook super lief en een geweldig combinatie. Net zoals de Parson, Patterdale Terrier en de Beagle. Deze passen uitstekend bij de Anatomie en Karakter van de mopshond. Ook wat betreft hoogte van deze rassen, die komt mooi overheen met de hoogte van de Mops hond. Zo creëren we ook voldoende variatie in de bloedlijnen. De bedoeling is zo uiteindelijk weer een gezonde Mops terug te krijgen.