Elsa

3 oktober 2022, het noodlot sloeg toe. Mijn kleine lieve superman was klaar om over de regenboogbrug te gaan. Totaal verslagen, eenzaam en verdrietig bleven we achter maar met nog zoveel liefde te geven. De meeste zeiden wacht niet te lang met een ander hondje te nemen, sommige zeiden neem je tijd voor het verlies.

Het te lege huis en de voetstapjes die enkel nog te horen waren in mijn hart en hoofd zorgden ervoor dat ik toch eens rondkeek voor een ander retromopsje.

Zo kwam ik bij Monica en Jan terecht. Ze hadden op 23 september een nestje van 7pups gekregen en we waren altijd welkom te komen kijken. We werden hartelijk ontvangen, kregen veel uitleg, mochten alle pupjes zien alsook de mama. We merkten dat de pups uit een warm nest en huis kwamen en dat Monica en Jan een gouden hart hebben voor dieren.

De keuze of we een pupje zouden kiezen bij Chimos was zeker alleen was de keuze van pup niet de makkelijkste en ook erg spannend want alle pupjes waren top. Wij wilden een bruin pupje en kozen daarom voor een  teefje dat toen al een eigen willetje had en haar stemmetje goed liet horen. We kozen voor de naam Elsa.

Monica en Jan zorgde nog even ontzettend goed voor onze kleine spruit alsook voor haar broers en zusjes. We werden op regelmatige basis voorzien van tekst en beeldmateriaal en zo konden we onze kleine meid zien groeien en namen we virtueel deel in de eerste 2 maanden  van onze meid haar leventje.

November was het dan zover en we mochten ons pupje mee naar huis nemen. Niets had ons kunnen voorbereiden op de mooie kruising mops met tig-procent shiba inu. De eerste maanden waren pittig en intens. Maar wanneer nodig, kon ik rekenen op de hulp en raad van Monica. Ze verzekerde me dat alles goed kwam en dat ik goed bezig was. Dit zorgde ervoor dat ik de kleine strijdjes met mijn kleine pupje over plasjes en overmatige en pijnlijke gebruik van tandjes goed doorstond.

Mijn pittige dame werd met de tijd steeds aanhankelijker, liever, rustiger en vertrouwt me steeds meer. Uiteraard heeft ze haar eigen idee en nood aan af en toe wat tijd voor zichzelf (er zit ongetwijfeld wat shiba in 😉) en geeft dan ook duidelijk aan wat ze wil of nodig heeft.

We hebben een relatie  waarin we weten wat de ander nodig heeft, leuk vindt en ook hebben we veel respect voor elkaar, al klinkt dit misschien vreemd😁.

Miss Elsa is uitgegroeid tot een prachtige dame die graag ravot, speelt, wandelt, knuffelt en er is voor mij. Verder is ze super sociaal, houdt van mens en dier en er zit er geen greintje kwaad in haar.

Ze vult mijn hart met zoveel warmte en ik zou me geen leven meer zonder haar kunnen bedenken. Dankzij Monica en Jan hebben we dit kleine mooie harige geschenkje gekregen. Dankjewel nogmaals voor onze lieve Elsa en blijf jullie warme en hartelijke zelf. Topmensen met een hart voor dieren!!